Translate

יום שבת, 4 באוקטובר 2014

#9 כריך שאריות של החיים

תפוח אדמה עם ממרח עגבניות מיובשות אמנטל ועגבניה בגריל.

כריך מהיר לבראנצ' שמתאים במיוחד לפני או אחרי שתיה.

תפוחי האדמה בתנור הם שאריות של ארוחת הערב מאתמול, מצאנו כל מיני שאריות במקרר והרכבנו כריך.

את תפוחי האדמה בתנור הכנו בצורה הכי פשוטה, קוביות תפוחי אדמה, שום, שמן זית, מלח ופלפל.


בנוגע לממרח העגבניות, אנחנו מכינים באותו האופן שבו מכינים פסטו, במקום בזיליקום - עגבניות מיובשות בערך 250 גרם (ללא תוספת מלח העגבניות תמיד מאוד מלוחות).
תציצו בלשונית ממרחים למעלה.

אז מה צריך?

תפוחי אדמה מבושלים, אפויים אפילו מטוגנים...
חצי עגבניה חתוכה לקוביות הכי קטן שאתם יכולים.
כמה פרוסות חלה (הכול עובד טוב יותר עם חלה)
ממרח עגבניות (גם פסטו יעשה את העבודה או זיתים)
4 פרוסות גבינה קשה (אנחנו מצאנו אמנטל במקרר)
כף גדושה של שמנת חמוצה (לא חובה אבל כדאי)


ההכנה:

מפעילם את התנור על תוכנית גריל בערך 200°, וממקמים את הרשת בחלק העליון.
על תבנית עם נייר אפיה מניחים את פרוסות הלחם
על פרוסת לחם אחת של הכריך מורחים את הממרח העגבניות ועליו מניחים תפוחי אדמה.
בצד השני מניחים את הגבינה הצהובה ועליה את העגבניה הקצוצה

משאירים פתוח ומכניסים לתנור (כ- 5 דקות).
תפוחי האדמה יתחממו, הגבינה תימס, החלה תישאר פריכה ורכה...
חובה להשגיח על הכריך אחרת כל העסק יעלה באש!
מוציאים בזהירות מעבירים לצלחות, מפזרים שמנת חמוצה.
סוגרים
ובתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה