Translate

יום ראשון, 26 באוקטובר 2014

#15 פרגית בפיתה 2.0

פרגיות בפיתה עם ירקות צלויים ומוצרלה

העולם נחלק לשניים (גאוגרפית) וכך גם אוכלי הבשר, חובבי הפרגית ואלו שלא יכולים לסבול אתה.
וגם החובבים נחלקים לשניים, אלו שיש להם סבלנות לנקות את הדבר הזה ואלו שיש להם קצב מלך!
אז הלכנו על פרגיות, בפיתה.

אנחנו לא טיפוסים של ניפנוף נמרץ בפארק מעל מנגל מעשן, זה מלוכלך, מסריח, רועש או בקיצור כל הסיבות לחזור למחבת מרובעת עם חריצים ולבשל כמו בני תרבות אמיתיים.
אולי ביום אחר...


מה צריך:
4 פרגיות נקיות (אחרת אל תתחילו זה נורא)
4 פיתות (שלנו לא היו משהו אבל עברנו את זה)
2 עגבניות
1 בצל גדול
5 מלפפונים חמוצים (פחית שימורים...)
עגבניות מיובשות
כדור מוצרלה

בתחתית המקרר מצאנו חצי בקבוק רוטב טריאקי שדרש יחס, אז רוקנו על הפרגיות הכנסנו את למקרר עד לארוחת הערב בשבת.
מה שגם אותנו חיסל, עייפים ומלאי ציפיות הלכנו לישון.
אם אין לכם רוטב מוכן לא חייבים. אפשר להסתפק במשרה פשוט של מעט שמן זית מלח ופלפל, או מעט סויה סילן שום כתוש וגם זה יהיה בסדר.

ההכנה:
פורסים את הבצל והעגבניות, את המוצרלה יש לפרוס ל-4 פרוסות עבות.
את העגבניות המיובשות והמלפפונים חותכים לרצועות.
מחממים מחבת ומתחילים עם הבצל, צליה על אש גבוהה, תצרוב אותו משני הצדדים ותשאיר בצל חצי חי מתוק וטעים.
אחרי הבצל צולים את העגבניות מכול צד.
מוציאים לצלחת.

עכשיו הפרגיות, מדובר בבשר ולכן צריך לצלות היטב, אחרי צליה ראשונית של כ-4-5 דקות מכול צד, הוצאנו את הנתחים ופרסנו לפרוסות עבות והחזרנו להמשך צליה, שלא כמו חזה עוף פרגיות לא מתייבשות מהר, הזלפנו עליהן בשלב הזה מעט שמן זית מה שהוסיף ארומה מצויינת אבל ליכלך חצי מטבח.

הכריך:
את השלב הזה נתחיל מהפעלת התנור, אפשר על גריל בלבד.
חותכים את קצה הפיתה, מרפדים צד אחד בבצל, צד שני בעגבניות צלויות.
מעליהם מניחים את הפרגיות.
על הפרגיות מניחים פרוסת מוצרלה.
ועל כל זה בצד אחד מלפפונים חמוצים, בצד השני רצועות עגבניות מיובשות.

כן יש מקום להכול, זו לא לאפה, אבל יוצאת פיתה גדושה באוכל טעים.

מניחים על תבנית אפיה, מכניסים לתנור למכת חום אחרונה, מה שיזרז את המסת המוצלה, אין ספק פיתה טריה הייתה עומדת בזה אבל גילינו שלמראת שהיא נקרעה והתייבשה קלות זה היה פשוט טעים, (ודרך אגב, זה הרגע להודות שגנזנו כמה כריכים כושלים, זה לא אנחנו זה הם!)
אנחנו הוספנו בצד סלט כרוב חמוץ וטעים, היה נהדר.

הגיגים:
  1. אל תתעסקו עם פרגיות אם אין לכם קצב טוב.
  2. לא כולם אוהבים פרגיות, זה בסדר ומותר, אבל בצל? מה נסגר?
  3. פיתה צריכה להיות טריה, אבל גם אם לא למי אכפת.
  4. יש בחוץ ריח של שריפה, זה לא המטבח שלנו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה