עיג'ה, לטקה, לביבות, חביתת ירק...
איך שלא תקאו לזה, יש המון דרכים להכין את זה ויש עוד יותר דרכים לאכול את זה.שישי אחרי בית ספר, מגיעים הביתה והן כבר חמות על צלחת גדולה, ע"י פיתות דקות וחמות, פרוסות עגנביה, סחוג ביתי אדום ומלח.
זה כל מה שהיה צריך לסמן את שישי צהריים, מסוג הטעמים הביתיים שלא ניתן לשחזר לגמרי בעצמך.
אז במקום לא להצליח מינפנו, ובקרוב האקזיט.
אנחנו הלכנו על (לא הלהקה) פיוז'ן.
מה צריך:
במתכון המקורי יש שני תפוחי אדמה אנחנו החלפנו אחד בראש סלק תפוח אדמה בינוני
ראש סלק בינוני
בצל גדול
שן שום
חופן פיטרוזילה
חופן כוסברה
2-3 כפות פירורי לחם
1-2 ביצים
מלח ופלפל שחור
הכנה:

בצל (כמובן מקלפים) ומגרדים על פומפיה גסה
סוחטים מעט את הירקות כדי להפחית בעודף נוזלים.
פטרוזיליה וכוסברה קוצצים דק ומוסיפים לקערה
מלח ופלפל.
זה החלק שבו צריך רגש...
אנחנו התחלנו עם 2 כפות פירורי לחם וביצה אחת
העיסה לא הייתה מחוברת ולכן הוספנו עוד כף פירורי לחם ועוד ביצה
בנקודה הזו כל הירקות התחילו להתחבר טוב יותר.

יצאו 16 לביבות מינוס אחת שנפלה על הכיריים, ואחת נוספת שאכלנו (בקרת איכות כמובן).
הכריך:
לא הצלחנו להתאפק וקנינו פיתות, הן אפילו היו חמות ורכות.2 פיתות
חסה
פרוסות עגבניה
בצל ירוק

חובה לאכול את הכריך הזה כשהלביבות חמות, זה משפיע על הגבינה לטובה ומשחרר ממנה טעמים חזקים, בשילוב עם טעם הלביבה יוצא כריך מושלם.
פותחים את הפיתה, מניחים חסה, על זה לביבה או שניים... שלוש, מעל פרוסת גבינת בושא, עגבניות וגבעולי בצל ירוק.
להחזיק בשתי ידיים, ולנעוץ שיניים.
הלביבות הנותרות ישמחו להאכל עם שמנת חמוצה, או פשוט בידיים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה