Translate

יום שבת, 11 באוקטובר 2014

#12 כריך בנג בנג - הרג אותנו

כריך עם ניחוח אסייתי בחלת שבת ביתית

מה שהתחיל בכריך שבנוי על חלה ביתית הפך לכריך אסייתי אימתני וחסר פרופורציות.

לפעמים זה ככה, רצינו חלה ביתית שאנחנו אופים, בקלות מצאנו מתכון וכבר נקשר לינק וניתן את הסייגים שלנו בנוגע אליו.
תוך כדי הכנה (כי לעשות חלות זה חצי יום עם הפסקות) חשבנו על משהו רענן ומעט חריף, לא רצינו מיונז אז הכנו ממרח שהוא בעצם רוטב לנודלס (שפעם לפני המון שנים הכנו).
זה מה שיצא לנו וזה טעים מאוד!



אז יש כאן סדר.
רצוי להתחיל בהכנת החלות
לקחנו את המתכון של קרין גורן, החלה יוצאת מצויין ועדיין, כמה נקודות קטנות.
אנחנו הסתפקנו בחצי כוס סוכר והשתמשנו בחמאה במקום מרגרינה. מעבר לזה עיצבנו את הבצק ללחמניות עגולות במקום חלה קלועה, יש לעשות את המתכון אחד לאחד ולא אמורות להיות בעיות.

בזמן שהבצק תופח, אפשר ורצוי לעשות מספר דברים אחד מהם הוא את הממרח.
אנחנו קוראים לו בנג בנג.
המתכון הוא מוואלה! אוכל אבל נפרט כי חלק מהמרכיבים היו חסרים ולכן אילתרנו.

ממרח בנג בנג:

רבע כוס טחינה
רבע כוס חמאת בוטנים (לנו היה עם חתיכות זה בסדר גמור)
רבע כוס מיץ ליים (השתמשנו בלימון)
רבע כוס ציר ירקות או פשוט מים (לנו היה מים בברז)
2 כפות משחת מיסו אדומה (משום מה תמיד יש לנו)
4 שיני שום
1 גבעול למון גראס* (קל לגדל בעדנית, ואם אין לכם יש המון בגינת קריית ספר)
1 פלפל צ'ילי חריף

*לפני שנכניס הכול למעבד מזון, הסבר קטן בנוגע ללמון גראס: הגבעול אשר איתו משתמשים הוא החלק שבין תחילת הצמח עד לנקודה בה יוצאים העלים הארוכים, זה משאיר חתיכה לא גדולה בנטו, ואז צריך לקלף ולהשאיר את ה"לב" משם לקחת פטיש שניצל ופשוט להכות אותו, לא לרסק אימים אבל לעזור לו לשחרר את הארומה.
מכאן תלוי מה מכינים, אם אמורים לאכול אותו קוצצים הייטב ואם לא חותכים בגסות כדי שניתן יהיה לאסוף ולהוציא מהתבשיל בקלות.

נמשיך... את הכול מכניסים למעבד מזון, ומפעילים עד ליצירת מחית חומה ויחסית חלקה, מעבירים לצינצנת סוגרים היטב ולמקרר, שם הכול יהפוך למוצק יותר.

בינתיים חלות... כן יש זמן תפתחו ספר או עיתון אולי צאו לקפה בחוץ, טיול עם הכלב...

בוא נגיד שאתם בשלב האפיה כבר, הבית מלא ריחות מצויינים וזה הזמן לחרפן את השכנים עם עוד ריחות

לכריך:

שתי לחמניות (הן אמורות להיות בתנור בשלב הזה)
ממרח בנג בנג (במקרר)
רצועות בשר או עוף אפשרי גם טופו (מה שאתם מעדיפים)
כוסברה
פלפל צ'ילי
4 שיני שום
2 מלפפונים מוצקים
גבעולי עירית

ההכנה:

לפני צליית הבשר או העוף יש שלב הכנה נוסף...
  1. לפרוס את הצ'ילי דק, לא לקצוץ! (אחרת לא ניתן יהיה לסלק כשתבינו שחריף לכם)
  2. לפרוס או לקצוץ לרצועות את המלפפונים (אנחנו קנינו מין קולפן שעושה את זה חמוד ופוצע)
  3. להכין צ'יפס שום, מקלפים ופורסים הכי דק שאתם יכולים, ואז במחבת עם שמן מטגנים את השום שיהיה שחום ונוקשה, ממש כמו צ'יפס.
  4. באותה המחבת עם השמן שום, צולים מטגנים את הבשר/עוף/טופו.

הכריך:

חותכים את הלחמניות (החמות) לחצי
מורחים שכבה חביבה של ממרח בנג בנג
מניחים פרוסות מלפפונים (הרבה)
על זה פרוסות בשר... וכו...
כמה עלים של כוסברה
גבעולי עירית
פרוסות צ'ילי (זה הולך ע"פ רמת סיבולת לזכור שגם הבנג בנג חריף)
צ'יפס שום

וזהו... 
זה טעים
אין ספק דורש עבודה אבל שווה ביותר.
אנחנו חשבנו שעם עוף זה היה יכול להיות טעים יותר אבל היה לנו רק פרוסות בקר
כאלה אנחנו ללא סטנדרטים וללא תלונות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה