Translate

ממרחים

אנחנו אוהבים ממרחים טובים וטריים לכריכים שלנו, כאן יהיו כמה מהם, כדי לא להריץ אתכם בין עמודים וליצור פוסטים אין סופיים.
יש דברים שהסיכוי שנכין הוא קטן, אבל אין דבר כזה שאין דבר כזה.
 ______________________________________________________________________
פסטו:
אחד הממרחים הפשוטים והזולים להכנה וכל כך מיותרים לקניה בסופר.
פשוט חבל על הכסף, מה שיש בצינצנת הוא חבר של הפסטו, הוא בעיקר כוסברה (שאנחנו מאוד אוהבים אבל עדיין)

הערת מערכת (אנחנו מערכת כן): על אותו העיקרון מכינים גם ממרח עגבניות מיובשות, רק לוותר על המלח כי הן תמיד מלוחות מאוד.

לעבודה:
עלי בזיליקום שתופים ונקיים משני זרים גדולים, (קנינו בשוק אם זה מהסופר צריך לדעתנו לפחות 4 קופסאות)
4-6 שיני שום
40-50 גרם צנוברים, אשר חוממו על מחבת קטנה.
חצי עד כוס שמן זית באיכות טובה
מעט מלח

את כל החומרים להכניס למעבד מזון, רגע לא את שמן הזית, אותו נוסיף לסרוגין
ולהפעיל, מידי פעם לעצור להוריד את העלים שנתקעו למעלה.
עד שכול העסק הופך לממרח אחיד לא דליל מידי ולא בלוג קשה.


לאחסן בצנצנת אטומה במקרר, תתחדשו יש לכם פסטו.

________________________________________________________________
ממרח דלעת מקסיקני:

למה מקסיקני? אולי בגלל הצ'ילי, אבל ראינו את המתכון הזה לפני המון שנים, לא זוכרים היכן, ומאז אנחנו דבקים בו ומאוד מחבבים אותו.
אפשר עם שמנת להפוך אותו בקלות לרוטב פסטה, כמו גם מילוי לרביולי וכמובן פשוט ממרח.
ניתן לגוון אותו נקודתית ובהתאמה למה שמכינים בכוסברה, שמיר, בזיליקום.

הכנה:
1.5 קילו דלעת, נקיה מקליפה וחתוכה לקוביות (כל דלעת מהמשפחה טובה)
8 שיני שום, פרוסים דק.
0.5 כפית צ'ילי יבש או טרי מה שיש בבית


בסיר גדול מחממים 2-3 כפות שמן זית, מזהיבים קלות את השום, ומוסיפים את הצ'ילי (זהירות משחרר ריח חריף נורא).
זורקים פנימה את הדלעת ומכסים.
יש לבשל על אש קטנה במשך כ- 30-40 דקות או עד לריכוך העסק, הדרך הקלה לדעת זה פשוט נמעך עם כף.

מה שכן דלעת מגירה המון נוזלים, את הכול רצוי לסנן אחרי הבישול ולתת לזה לעמוד במסננת עד קירור, אחרת זה ממש מרק.

יש אופציית הכנה בתנור, אפיה של הדלעת, היא תשחרר טעמים חזקים יותר. את השום אפשר לאפות גם, הצ'ילי נשאר חי.

לאחסן בצנצנת במקרר.
_______________________________________________________________________

ממרח בנג בנג:
רבע כוס טחינה
רבע כוס חמאת בוטנים (לנו היה עם חתיכות זה בסדר גמור)
רבע כוס מיץ ליים (השתמשנו בלימון)
רבע כוס ציר ירקות או פשוט מים (לנו היה מים בברז)
2 כפות משחת מיסו אדומה (משום מה תמיד יש לנו)
4 שיני שום
1 גבעול למון גראס* (קל לגדל בעדנית, ואם אין לכם יש המון בגינת קריית ספר)
1 פלפל צ'ילי חריף

*לפני שנכניס הכול למעבד מזון, הסבר קטן בנוגע ללמון גראס: הגבעול אשר איתו משתמשים הוא החלק שבין תחילת הצמח עד לנקודה בה יוצאים העלים הארוכים, זה משאיר חתיכה לא גדולה בנטו, ואז צריך לקלף ולהשאיר את ה"לב" משם לקחת פטיש שניצל ופשוט להכות אותו, לא לרסק אימים אבל לעזור לו לשחרר את הארומה.
מכאן תלוי מה מכינים, אם אמורים לאכול אותו קוצצים הייטב ואם לא חותכים בגסות כדי שניתן יהיה לאסוף ולהוציא מהתבשיל בקלות.

נמשיך... את הכול מכניסים למעבד מזון, ומפעילים עד ליצירת מחית חומה ויחסית חלקה, מעבירים לצינצנת סוגרים היטב ולמקרר, שם הכול יהפוך למוצק יותר.

_______________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה