אולי פשוט תגידו Meatballs לכולם ברור שזה ברוטב עגבניות...
לא רוצים!אחת לחודש אנחנו מכינים סיר מלא בכדורי בשר ברוטב עגבניות, זה יחסית מהיר, אנחנו מקפיאים חצי, יש אוכל לשבועיים לקחת לעבודה עם אורז או פסטה או פתיתים, זה טעים מאוד!!! והכי חשוב תוצר הלוואי הטוב ביותר הוא כריך חם עם כדורי בשר ישר מהסיר.
תהליך ההכנה הוא על תקן עולמות מקבילים, יש סדר דברים ולכן מומלץ לקרוא עד הסוף לפני ההכנה, אנחנו רגילים ועובדים על אוטומט אז ננסה לעשות את זה מסודר וברור לא רק לנו.
כדורי בשר:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ (אנחנו אוהבים טרי, אפשר לטגן לפני)
2 ביצים
צרור (בריא) של פטרוזיליה קצוצה
צורר (מקסים) של כוסברה קצוצה (עניין של טעם וגנטיקה לא חייבים ויש לזה הסבר מדעי)
מלח
פלפל שחור גרוס
שלושת רבעי כוס שיבולת שועל (אינסטאנט/טחון)
הכנת התערובת:
זה פשוט, אבל רק רגע, יש כאן עניין של תחושה ומגע, לא נחזור שוב על עניין הבשר הטוב, הקצב המצויין וכו.. המרקם צריך להיות דביק, ולא מתפורר.אחרי ערבוב של התערובת (כן תדחפו לשם את היד) עם הירק הביצים והתבלינים יש להתחיל להוסיף את שיבולת השועל לאט עד קבלת מרקם דביק ואחיד, לא להכניס את כל הכמות על ההתחלה, עדינות.
*את פרורי הלחם המסורתיים החלפנו בשיבולת שועל כי לפני כמה חודשים נגמר לנו (היה חם מאוד ואף אחד לא היה מוכן לרדת לסופר וזה מה שמצאנו במזווה) ומאז אנחנו מרוצים.
לפני שמתחילים להכין את רוטב העגבניות יש להרתיח מים בסיר גדול כמו לפסטה עם מלח אבל בלי שמן
ועד שהמים ירתחו נכין את רוטב העגבניות.
רוטב עגבניות:
זה לא חיפוף זו דרך מצויינת!לקילו בשר צריך המון רוטב, זה טוב לפסטה, זה טוב לעור הפנים וזה נהדר לכריך.
4 כפות שמן

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות* (כן הרכז הזה, בתמונה אתם רואים גלידת רסק ההסבר בסוף)
8 שיני שום כתושות
צרור בזיליקום חתוך
1 פלפל צ'ילי חריף (או גרוס יבש, זהירות) קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
קל ומהיר, לחמם סיר גדול... כמה שיותר גדול על אש בינונית, לחמם שמן זית, לאדות את השום ואת הצ'ילי (מחמם ומשחרר את הטעם מייד אבל לא להשחים או לשרוף).להוסיף את העגבניות, הרסק, ושאר התבלינים.
מכסים את הסיר... ונותנים לזמן לעשות את שלו.
מנמיכים או מעבירים ללהבה קטנה (הכי קטנה, זו שאתם אף פעם לא משתמשים בה).
בזמן שהרוטב מתבשל, חוזרים לכדורי הבשר, וכאן מתחילה העבודה.
בסיר המים (ההוא) שכבר רתח אנחנו מבשלים את כדורי הבשר...
כן! כמו שאתם קוראים!
האופציה הידועה היא טיגון אנחנו אוהבים את זה פחות כי זה שומני והטעם נהיה כבד, אנחנו שולקים את כדורי הבשר במים רותחים זה עדין טעים ומשתלב בקלות עם הרוטב.
להרטיב את הידים ולעבודה
יוצרים כדורים קטנים בגודל של פחות מכדור פינגפונג, ופשוט זורקים למים, אל תכינו את הכדורים מראש, תוך כדי עבודה חלק מהכדורים יתחילו לצוף, פשוט עם מסננת לשלוף אותם החוצה לנער מעט וישר לרוטב העגבניות, הן נראות חיוורות ומעט אפורות לפני הרוטב, אבל אל תתנו לזה לבלבל הן טעימות :)
ככה ממשיכים עד שנגמר הבשר, וסיר הרוטב מלא בכדורי בשר חמים.
מערבבים בעדינות, ומבשלים יחד.

שפכו את המים החמים בזהירות לכיור, אנחנו לא רוצים פצועים, ואנחנו לא רוצים אבידות של כדורי בשר סוררים אשר חמקו מהרשת.
ולכריך עצמו:
חלה טריה (כן רוב הבישול הוא ביום שישי ולכן חלות יש בשפע) אבל כל לחם לבן כולל לחמניה יעשו את העבודה בגאון.פרמז'ן (לא המגורד מראש בבקשה)
שני בקבוקי בירה קרים.
בין שתי פרוסות לחם מניחים כדורי בשר, רוטב ומגרדים פרמג'ן.
לנו הייתה חלה עגולה ושמנמוחה, אז חתכנו לחצי.
ביס כריך
שלוק בירה
ביס כריך
שלוק בירה..
תדליקו מזגן ולכו לישון צהריים
*בתמונה ראיתם את רסק העגבניות בצורת מלבן קפוא: הכול התחיל מקניית פחית גדולה שפשוט התקלקלה במקרר, ואז ניסינו להקפיא, אבל לך תגרד רסק מפחית קפואה... וכאן ההברקה, נכון שגם אתם קניתם באיקאה את קופסאות איכסון המזון עם המכסה הירוק (קמצנים)? אז גם אנחנו, ויש את הקופסאות הקטנות שמספיקות בדיוק ל... כלום! אז תעבירו את הרסק לקופסאות האלה, ככה נוצרות קופסאות עם כמות כאילו מדודה ופשוט מוציאים ע"פ צורך, כמו כן זה מתנתק במהירות מהפלסטיק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה