Translate

יום שבת, 6 בספטמבר 2014

#4 כריך אנטיפסטי

כריך אנטיפסטי וגבינה בולגרית על הבוקר

מפגש חברים בצהרי יום שבת כמעט תמיד כולל מזון, אז נתבקשנו להביא קינוח, המרנו באנטיפסטי אז שבת בבוקר וזה מה שאנחנו עושים

הכנת אנטיפסטי היא עבודה לא מסובכת ואפילו קלה. מעצבנת כן, כי צריך לשתוף לקלף לחתוך לטבל ולצלות הכול, אחר כך לארוז בקופסאות ולמצוא מקום לאלו שנשארו בחוץ.
ומפני שאנחנו לא אוהבים לזרוק הכנו כריך.

 

 הכנת אנטי פסטי:

1 כרובית גדולה
3 בטטות
3 ראשי סלק
4 קישואים
4 גבעולי ברוקלי
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס

פורסים את הירקות מניחים בשכבה אחת על תבנית בוזקים שמן זית (זהירות לא יותר מידי) מפזרים מלח פלפל ולתנור.
את הכרובית, והברוקלי, פשוט מפרידים (את הברוקלי והכרובית מומלץ לשטוף טוב). שמן זית מלח פלפל ולתנור גם.
מוציאים כשמוכן שחום ונראה טוב.

את זה כולם מכירים, אבל כתבנו כדי להיראות מקצוענים.

הכריך:

4 פרוסות לחם (השתמשנו בלחם קסטן מחיטה מלאה) אשר הוצנמו (פועל מצנם)
4 פרוסות גבינה בולגרית
1 עגבניה פרוסה
עלי מיזונה (אפשר כל סוגי עלים גם חסה)
חומץ בלסמי (לאוהבים)
2 פרחי כרובית צלויים
8 חתיכות בטטה צלויה

ריפדנו פרוסת לחם בעלי מיזונה מעל פרוסות עגבניה, הגבינה הבולגרית עליה כמה פרוסות בטטה ופרח כרובית למעלה ולסיום לטפטף בעדינות חומץ בלסמי, להניח את הפרוסה האחרונה לתת מעיכה קלה ו... זהו.

זה באמת טעים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה