Translate

יום שבת, 20 בספטמבר 2014

#7 כריך ג'יימס דין

ממש כמו השחקן גם הכריך, עסיסי, חריף, חם ומת!


אז הפעם הסיפור מעט מורכב, יש חזה עוף במרינדה, זה אומר גם להכין אותה.
חוץ מזה שצריך להשרות את העסק לכמה דקות ארוכות.

ואם זה לא מספיק אז צריך להכין גם ממרח דלעת חריף.


אז נתחיל במרינדה... לקחנו מ- Ynet

4 כפות אלכוהול, יין לבן/ סיידר/ למברוסקו/ כל אחד מהלבנים.
2 כפות חרדל
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
6 שיני שום כתושות
5 כפות טריאקי
1 כפית צ'ילי גרוס יבש
2 כפות שמן (אנחנו משתמשים בחמניות, קנולה הוא שמן פיקציה)
1.5 כפיות שמן סומסום (אופציונלי)

שמים את כל המרכיבים בקערה וטורפים הייטב

לתוך זה מכניסים את חזה העוף (כמובן נקי, רחוץ ויבש)
לתת לו לנוח לפחות חצי שעה (אין תמונה כי זה פשוט מכוער).

הכנת ממרח הדלעת:

הכנת ממרח דלעת דורשת מעט יותר זמן, חלון הזמן הזה לא בטוח יספיק אז אנחנו הכנו מראש, המתכון תחת לשונית ממרחים.

הכריך:

4 פרוסות לחם
4 חזה עוף במרינדה
4 פרוסות עגבניה עבות לצליה
ממרח דלעת

מחממים מחבת צליה (בדיוק, זאת עם הפסים) וצולים במקביל את העגבניות ואת חזה העוף

על פרוסות הלחם מורחים מנה נדיבה של ממרח הדלעת, עליו מניחים את חזה העוף הצלוי, את העגבניה קוצצים מעט, ונוטנים לה לנזול על הכול.
לחיצה קלה עם הפרוסה השניה ובתאבון.










למי שלא חריף מספיק, אפשר כמובן לגוון עם איזה רוטב פלפלים חריף אחר, כמו ההוא עם השם הויאטנמי הבלתי אפשרי להיגוי, שמיוצר בפלורידה... 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה