Translate

יום שבת, 28 בפברואר 2015

#17 כריך כבד מאוד

כבדי עוף ריחניים בפיתה

אנשים שראו אותנו שאלו אותנו ברחוב "היי ילדים, למה הפסקתם לכתבו? למה? למה?" ככה הם שאלו...

אז הנה אנחנו חוזרים בסכינים שלופות לסתות פתוחות ואחרי חודשיים של דיאטת פחמימות.

ואין כמו לפתוח סיבוב אחרי פגרת חורף עם כבדי עוף, לא סקסי אבל טעים במיוחד.


אם לא מעוניינים לאכול כבדי עוף בצלחת הדרך היחידה היא בפיתה, שתי פרוסות לחם, או לחמניה פשוט לא עובדים. זה יותר מידי לחם ולכן מפר את האיזון.
אז נכון בפיתה יש מספיק לחם כמו בשלוש פרוסות לחם, אבל משהו בדחיסות בדקיקות עובדים טוב יותר ואחרון בואו נגיד את האמת היא כלי קיבול מצויין למזון.

אז פיתה עם כבדי עוף צלויים זה הכריך של הצהריים החמים הזה.

המרכיבים והתהליך דיי פשוטים הפעם

מתחילים: 

500 גרם כבדי עוף נקיים (כן כן בקשו מהקצב שלכם לפלט את הכבדים, ואם הוא אומר לא, אז תגידו שלום)
15 בצלי שלוט (אשקלון) או גג בצל סגול
2 פיתות
6 פרוסות גבינת קממבר (במידה ואין אפשר שמנת חמוצה)
פלפל שחור גרוס
מלח גס
לימון אחד

הכנה

במחבת (כדאי עם מכסה) חמה מאוד יוצקים כמה כפות שמן זית
את הבצלים (החצויים) מקפיצים להשחמה ומפזרים את הפלפל הגרוס (לא לשים מלח!!)
כאשר הבצלים נראים שחומים ומספיק צלויים לטעמכם, יש להניח את הכבדים עליהם כדי שלא יגעו במחבת החמה ומכסים.
אחרי 3 דקות בערך ניתן לפתוח ולהתחיל להקפיץ או לערבב בעדינות עם כף עץ, להשחמה מכול הצדדים.

אל הפיתה 

במידה והלכתם על שמנת, מלאו את הפיתה בכבדים, פזרו מלח גס שימו כף וחצי בערך של שמנת ועל זה גרידת לימון.
אם אתם בעניין הקממבר, אז התהליך הוא כמעט הפוך.
רפדו את הדופן העבה של הפיתה בגבינה ואז מלאו את הפיתה בכבדי עוף חמים, ואז מלח גס וגרידת לימון

זה חם, טעים ורענן.
ביי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה