Translate

יום שישי, 29 באוגוסט 2014

#1 כריך סלט ביצים

הכריך הראשון: סלט ביצים

כולנו אכלנו ואוכלים סלט ביצים בכול מיני צורות, אם בארוחה משפחתית של שבת בבוקר, אצל סבתא, על בייגל בניו יורק, וכשחוזרים הביתה אחרי יום עבודה. הוא לא נתפס בתור מזון מנחם, אבל אחרי הביס הראשון... הוא בהחלט כן.
עניין של חיבה.


סלט ביצים הוא אחד הממרחים המהירים והמועדפים עלינו, הבעיה היחידה שההכנה מייצרת ריח מעצבן באוויר, במקרה הזה ניצלנו בזכות בישול אגסים בקינמון (לא קשור לכריכים, אולי נגניב איזו תמונה לפוסט הזה ובעתיד נדחוף גם אגסים לכריך).

ההכנה 

מהירה ופשוטה, לרוב אנחנו אוכלים אותו בלחמנייה או חלת שבת מרובעת זה לא באמת חשוב כי הלחם או החלה יכולים להיות רגילים או מפונפנים, הפעם מצאנו חלת שבת סופר מפונפנת, חלת בריוש עם גרעיני חמנייה ודלעת. הערת מערכת בנוגע למידות: בניגוד לאפיה, בבישול יש הרבה "מידת עין", יש לקחת בחשבון את העניין בסוג זה של מידות, ע"פ הצורך נרשום גרמים במדויק (סביר שצורך זה לא יגיע).


  • 10 פרוסות חלה (עבות זה נהדר)
  • 6 ביצים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 מלפפונים חמוצים
  • 7 גבעולי שמיר, כמו כוסברה גם שמיר הוא בגדר "טעם אישי" ממליצים בחום להוסיף, ניתן לשים פחות או בכלל לא.
  • 2.5 כפות מיונז 
  • 1 כפית חרדל
  • קורט מלח
  • 1 עגבנייה פרוסה


לעבודה:

את הביצים יש לבשל כ-20 דקות בסיר מלא מים.
בינתיים לוקחים את הבצל ירוק, מלפפונים חמוצים והשמיר, עורמים וקוצצים יחד. 
לנו זה עובד מצוין עם סכין שף גדולה אבל אפשר גם לקצוץ כל אחד לחוד, לא באמת משנה.

מקלפים את הביצים (זהירות חם, חם וחם) למעוך עם מזלג בקערה רק בזהירות (כמו שג'וליה רוברטס אמרה פעם "Oops... slippery little suckers") להוסיף את המיונז החרדל את כל הקצוצים והמלח, מערבבים היטב.

שכבה נדיבה של סלט ביצים, כמה פרוסות עגבנייה.
וזהו... פשוט וטעים.

אם העגבנייה מרגישה לכם בודד אפשר להוסיף בצל קצוץ, ולמי שיש זמן גם בייקון קלוי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה